Новата стратегическа ракета Сармат ще гарантира сигурността на Русия през следващите

...
Новата стратегическа ракета Сармат ще гарантира сигурността на Русия през следващите
Коментари Харесай

Рогозин: За следващите 30-40 години, Сармат гарантира сигурността на Русия

Новата стратегическа ракета " Сармат "  ще подсигурява сигурността на Русия през идващите 30-40 години, американската система за противоракетна защита (ПРО) е безсилна против нея. Това съобщи ръководителят на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, представен от " ".

" Не го споделяме на вятъра и тук няма фукане. Ние в действителност разбираме, че за 30-35-40 години напред " Сармат " ще обезпечи основата за нашата сигурност ", сподели Рогозин в неделя за Първи канал.

" През идващите десетилетия Съединени американски щати няма да могат да създадат нищо, което би могло да сложи под подозрение нашите качества ", сподели Рогозин.

" Съвременните и даже бъдещи системи за противоракетна защита на Съединени американски щати няма да имат време да реагират на навлизането на " Сармат " в космоса. И е съвсем невероятно да го хванете по-нататък. Това е ракета, която има неповторими характерности на неуязвимост ", сподели Рогозин..

Припомняме, че на 20 април 2022 година Министерството на защитата на Руската федерация обяви първия тестов пуск на стационарната междинна баллистична ракета " Сармат "  от космодрума Плесецк.

Новата съветска междуконтинентална балистична ракета още дълго време няма да има аналози в света и ще се замислят тези, които се пробват да заплашват Русия, разгласи по-късно съветският президент Владимир Путин.

Русия възнамерява да одобри на въоръжение първите способни да носят нуклеарни бойни глави балистични ракети " Сармат " не по-късно от тази есен.

Ракетите ще постъпят на въоръжение във военно поделение, което ще бъде основано в Ужур в Красноярски край, на към 3000 км източно от Москва.

Преди дни стана ясно, че серийните доставки на междуконтинентални балистични ракети " Сармат " ще стартират през есента на 2022 година след привършване на летателните тествания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР